Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Belgin Coşge Şenkal, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri programı kapsamında Niğde’nin Bor ilçesinde öğrencilerle bir araya geldi. Şehit Ramazan Konuş Ortaokulu’nda düzenlenen söyleşide, tıbbi ve aromatik bitkilerin sağlık, gıda ve tarım başta olmak üzere farklı alanlardaki kullanımına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Yozgat’tan Niğde’ye Bilim Köprüsü (2)

Türkiye Florasının Gücü Öğrencilere Anlatıldı

'Doğal Kaynaklarımız: Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Gücü' başlığıyla gerçekleştirilen söyleşide, Türkiye’nin sahip olduğu biyolojik çeşitliliğin sunduğu potansiyele dikkat çekildi. Prof. Dr. Belgin Coşge Şenkal Anadolu coğrafyasının tıbbi bitkiler açısından zenginliğe sahip olduğunu belirterek, kaynakların bilinçli değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Etkinlik boyunca öğrencilere tıbbi ve aromatik bitki kavramı, bitkilerin kullanım alanları ve ekonomik değeri hakkında temel bilgiler aktarıldı. Ayrıca doğal ürünlerin yalnızca sağlık alanında değil kozmetik, organik tarım, gıda üretimi ve arıcılık gibi sektörlerde de yaygın şekilde kullanıldığı vurgulandı.

Yozgat’tan Niğde’ye Bilim Köprüsü (1)

Öğrencilerden Söyleşiye Yoğun İlgi

Söyleyeşide Günlük yaşamda sıkça kullanılan kekik, adaçayı, lavanta ve nane gibi bitkiler üzerinden yapılan anlatımlar öğrencilerin konuya olan ilgisini artırdı. Tıbbi ve aromatik bitkilerin ekonomik değer oluşturmasının yanı sıra çevresel sürdürülebilirlik açısından önem taşıdığı ifade edildi.

Yozgat’tan Niğde’ye Bilim Köprüsü (4)

Söyleşide doğal kaynakların korunmasının gelecek nesiller açısından taşıdığı öneme de değinildi. Bilimsel çalışmaların, yerel bitki türlerinin doğru şekilde tanınması ve değerlendirilmesinde kritik rol oynadığı belirtildi. Öğrencilere doğaya karşı bilinçli yaklaşımın küçük yaşlarda kazanılmasının gerekliliği anlatıldı.

Yozgat’tan Niğde’ye Bilim Köprüsü (3)

Bilim Kültürünün Yaygınlaşmasına Katkı Sağlıyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Belgin Coşge Şenkal TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında düzenlenen etkinliğin öğrencilerin bilimle doğrudan temas kurmasına katkı sunduğu belirtildi.

Kaynak: Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi