Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Diyanet Akademi Merkezleri tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Anlama Bölge Yarışmasının final etabı Yozgat Merkez Bilal Şahin Cami’de yapıldı.

İl Müftüsü Nihat Kök Jüri Üyesi Olarak Katıldı

Yarışmanın değerlendirme komisyonunda yer alan isimlerden biri de Yozgat İl Müftüsü Nihat Kök oldu.

Müftü Kök, yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, “Kur’an’ı sadece okumak değil, anlamak ve hayatımıza rehber kılmak da son derece önemlidir. Bu tür organizasyonlar, görevine hazırlanan din görevlilerimiz için büyük bir motivasyon kaynağıdır,” dedi.

Yarışmacılar, jüri önünde belirlenen kıraat usullerine uygun olarak Kur’an tilavetinde bulundu.

Dereceye Giren Adaylara Hediyeler Takdim Edildi

Yarışma sonunda jüri üyelerinin değerlendirmeleriyle dereceye giren aday din görevlileri belirlendi. Birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Hediyeler, İl Müftüsü Nihat Kök ve komisyon üyeleri tarafından verilirken, katılımcılara başarılarının devamı da temenni edildi.

Yarışmaya katılan tüm adaylara teşekkür belgeleri takdim edilerek teşvik edici bir ortam oluşturuldu.

PTT Yozgat'ta Arsa Satacak: Fiyatı Görenler Tarihi Merak Ediyor
PTT Yozgat'ta Arsa Satacak: Fiyatı Görenler Tarihi Merak Ediyor
İçeriği Görüntüle

Akademi Eğitimlerinin Bir Parçası

Söz konusu yarışma, Diyanet Akademi Merkezlerinde eğitim alan aday din görevlilerinin bilgi, beceri ve özgüvenlerini artırmak amacıyla düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim’i doğru telaffuzla, anlamına uygun ve içtenlikle okuyabilme yeteneği, din hizmetlerinin kalitesini artırmada önemli bir kriter olarak öne çıktı.

Muhabir: Zehra Aksümer